fi en ru

Lehdistötiedote

TIEDOTE / VAROITUS                25.7.2016          JULKAISUVAPAA

 

Puuharyhmä Oyj:öön kuuluvan vesipuisto Serenan nimeä on käytetty venäjänkielisessä huijaussivustossa tavoitteena saada Suomesta työpaikkaa etsiviltä venäläisiltä ennakkomaksuja mm. viisumia varten. Rekrytointiagenttina esiintyvä ООО Финсервис (”OOO Finservice”) -palvelu on laittanut useisiin työnhakuportaaleihin ilmoituksia avoimista työpaikoista Suomessa väittäen olleensa yhteistyössä Serenan kanssa vuodesta 2012.

 

Puuharyhmä Oyj:llä ei ole eikä ole koskaan ollut mitään tekemistä OOO Finservice-yhtiön tai muunkaan ulkomaalaisen välikäden kanssa, eikä työntekijöiltä koskaan pyydetä ennakko- tai toimenpidemaksuja rekrytoinnin edellytyksenä. Puuharyhmä Oyj palkkaa työntekijänsä suoraan tai käyttäen suomalaisia henkilöstövuokrausyrityksiä, ei koskaan käyttäen ulkomaalaisia välikäsiä.

 

Muutamia venäläisiä työnhakijoita on ollut suoraan yhteydessä Serenaan rekrytointi-ilmoitusten takia. Rekrytoijat ovat pyytäneet heitä lähettämään henkilötiedot viisumin tekoa varten, sekä ilmoittaneet vahvistavansa kirjeitse tiedot oikeiksi tarkistettuaan ne. Tämän jälkeen työnhakijaa on pyydetty allekirjoittamaan työsopimus, maksamaan asiakirjan toimitusmaksu työviisumin rekisteröinnistä (4500RUB), ja saapumaan kahden viikon kuluttua Pietariin viisumipapereiden allekirjoitusta ja Suomen-matkaa varten.

 

Puuharyhmä Oyj kehottaa kaikkia hakijoita olemaan allekirjoittamatta työsopimusta ja maksamatta OOO Finservicen tai muun vastaavan välikäden pyytämiä ennakko- tai toimenpidemaksuja. Puuharyhmä Oyj ei hyväksy Serenan nimen käyttämistä huijaustarkoituksessa ja on aloittanut toimet väärinkäytöksiä vastaan.

 

Puuharyhmä Oyj on osa kansainvälistä Aspro Parks konsernia, joka vastaa yli 60 elämyspuiston toiminnasta Euroopassa. Puuharyhmä Oyj:öön kuuluu vesipuisto Serenan lisäksi hiihtokeskus Serena Ski, matkailukeskus Visulahti, kylpylä Tropiclandia ja huvipuisto Puuhamaa.

 

Lisätietoja antaa tarvittaessa

 

Jouko Järvinen

puistonjohtaja, Serena

 

Petteri Järvenpää

varatoimitusjohtaja, Puuharyhmä Oyj

 

Puuharyhmä Oyj / Serena
Tornimäentie 10
02970 ESPOO, FINLAND
+358 9 8870 550
[email protected]

Sivuston käytön parantamiseksi käytämme evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeet.| OK Lisätietoja.